Mateusz Skoczylas z Chrzanowa

Mateusz Skoczylas to niespełna 6-letni chłopczyk z Chrzanowa. Zmagania z chorobą rozpoczęły się w 2018 roku. Chłopczyk często się przeziębiał, dodatkowo na szyi zaobserwowano powiększony węzeł chłonny. Badanie usg wykazało zapalenie węzła. U Mateusza zastosowano terapię antybiotykową, która nie pomagała i tak chłopiec trafił do laryngologa a następnie został skierowany do szpitala. Na podstawie dodatkowych badań usg jamy brzusznej i biopsji rozpoznano: chłoniak burkitta z transformacją w ostrą białaczkę IV stopnia. Mateusz został poddany chemioterapii.

Na portalu siepomaga prowadzona jest aktualnie zbiórka na 6 cykli leczenia ostrej białaczki za pomocą leku inotuzumab :

Mateusz lubi bardzo aktywnie spędzać czas. lubi jeździć na rowerze oraz grać w piłkę nożną. W przyszłości chciałby grać w piłkę ręczną. Dodatkowym zajęciem, które lubi wykonywać Mateusz jest układanie puzzli oraz gry planszowe. Chłopczyk lubi spędzać czas ze swoim bratem, z którym chciałby zagrać w piłkę.

Rodzina w obliczu nowej sytuacji zmaga się z różnymi trudnościami, także finansowymi. Zwracamy się zatem do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Mateusza oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu Mateusza i jego rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 26.02.2018

cel szczegółowy: „Mateusz SKOCZYLAS”