Agata Dębiec z Zebrzydowic

Agata Dębiec to niespełna 12-letnia dziewczynka z Zebrzydowic. Problemy ze zdrowiem rozpoczęły się w 2017 roku. Niepokojące objawy takie jak spadek masy ciała, wymioty, okresowe bóle brzucha pojawiły się na początku roku, natomiast dopiero badanie usg wykonane pod koniec roku wykazało nieprawidłowości. Ostatecznie w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach rozpoznano: raka anaplastycznnego dwunastnicy z przerzutami do węzłów chłonnych. Ze względu na ​rzadkość występowania choroby dziewczynka kontynuację leczenia przechodzi w klinice Onkologii, Instytut „Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie”.

Zainteresowania Agatki są różnorodne. Lubi zajęcia plastyczne, lubi też tańczyć. Chciałaby nauczyć się grać na gitarze. Marzeniem dziewczynki jest zostanie weterynarzem ponieważ bardzo lubi zwierzęta. Agatka ma starszego o 9 lat brata.

Aby pomóc rodzinie w odnalezieniu się w nowej sytuacji i stawieniu czoła w walce z rzadką chorobą zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Agatki oraz do przekazania 1% podatku. Dzięki pomocy z Państwa strony Agatka będzie mogła skupić się na walce z chorobą i realizować swoje zainteresowania. Za wszelkie wsparcie w imieniu Agatki i jej rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 02.03.2018

cel szczegółowy: „Agata DĘBIEC”