Wiktoria Zawisza z Mikołowa

Wiktoria Zawisza www

Wiktoria Zawisza ma prawie 10 lat i mieszka w Mikołowie. W grudniu 2017 roku mama zaobserwowała niepokojące objawy u córki, która wieczorem skarżyła się na ból głowy, zaczęła tracić świadomość i kontakt z rzeczywistością. Natychmiastowa reakcja mamy, wizyta u specjalisty oraz szereg szczegółowych badań pozwoliły szybko postawić diagnozę. U Wiktorii rozpoznano chłoniaka Hodgkina i przyjęto ją  celem kontynuacji leczenia na oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Katowicach.

Wiki pochodzi z licznej rodziny. W domu zawsze jest głośno i wesoło mimo małej przestrzeni, którą wspólnie dzielą. Dziewczynka ma starszą siostrę i trzech starszych braci. Po jej zainteresowaniach widać szczególny wpływ rodzeństwa. Wiktoria uwielbia mecze piłkarskie, zagorzale kibicuje polskiej drużynie, a jej marzeniem jest spotkać się na żywo z piłkarzami, których doskonale zna ze szklanego ekranu i których skrupulatnie kolekcjonuje w swoim albumie.

Wiktoria na oddziale jest pod stałą opieką mamy,  niestety daleko od domu i całej rodziny, która wspiera ją całym sercem . Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta Wiktorii i do podzielenia się 1 % podatku. Wiktoria rozgrywa teraz ważny życiowy mecz, a Państwo mogą dołączyć do jej drużyny. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 23.03.2018

ING Bank Śląski nr konta:
25 1050 0099 6781 1000 1000 0720
cel szczegółowy: „Wiktoria ZAWISZA”