Emilia Domagalik z Czeladzi

Emilia Domagalik ma 5 lat i mieszka w Czeladzi. Dziewczynka od urodzenia cierpi na szereg wad wrodzonych (m.in. wada serca i nerek oraz niedosłuch). Rok wcześniej u Emilki zdiagnozowano Anemię Fanconiego. Ze względu na aplazję szpiku kostnego, na którą cierpi dziewczynka, konieczne jest przeprowadzenie przeszczepu szpiku w najbliższym czasie. Dawca dla Emilki nadal jest poszukiwany co dodatkowo potęguje stres w rodzinie.

Dziewczynka nie ma rodzeństwa, z którym mogłaby szaleć całymi dniami ale jako jedynaczka potrafi wziąć sprawy w swoje ręce i skutecznie walczyć z nudą. Uwielbia wszelkiego rodzaju prace plastyczne. Malowanie, rysowanie i różne artystyczne atrybuty dzięki którym tworzy malowniczy świat na ryzach papieru! Jest także perfekcyjną mamą dla swoich lalek, troszczy się o nie i zapewnia doskonałą opiekę podczas zabawy. Bardzo lubi wycieczki gdzie może zwiedzać stare zamki i przez moment poczuć się jak prawdziwa księżniczka.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesów związanych z leczeniem Emilii. Można to uczynić wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta dziewczynki lub dzieląc się swoim 1% podatku. Każda, nawet najmniejsza, kwota ułatwi Emilce walkę z chorobą. Wspólnie możemy sprawić aby jej świat znowu nabrał kolorów jak z obrazków. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 26.04.2018

cel szczegółowy: „Emilia DOMAGALIK”