Ewa Sztoner z Żor

Ewa Sztoner ma 16 lat i pochodzi z Żor. Dziewczyna od 2012 roku ma rozpoznaną padaczkę. W 2018 roku trafiła na oddział Onkologii, Hematologii i Chemioterapii w Katowicach.  Przeprowadzone badania wykazały, że Ewa cierpi na ostrą białaczkę limfoblastyczną. Obecnie jest poddawana chemioterapii.

Jest pogodną i uśmiechniętą nastolatką, która najbardziej na świecie uwielbia spędzać czas ze swoimi przyjaciółmi. Od momentu gdy trafiła do szpitala zaprzyjaźniła  się też  z książkami, które wypełniają i ubarwiają czas na oddziale. Ewa chętnie łapie za kredki i w ramach relaksu zamienia czarnobiałe kolorowanki w bajeczne kolorowe obrazy. Przed  chorobą największą przyjemność sprawiały jej wspólne wycieczki z rodziną. Każdą wolną chwilę starali się spędzać aktywnie wybierając basen, rower czy długie piesze wędrówki.

Odkąd Ewa przebywa na oddziale największym utrudnieniem dla rodziny są dojazdy oraz dodatkowe koszty towarzyszące leczeniu. Apelujemy zatem do Państwa o wsparcie dziewczyny, w trudnych dla niej chwilach. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta Ewy i do podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazana wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 08.05.2018

cel szczegółowy: „Ewa SZTONER”