Sebastian Hajduk z Rzeszowa

Sebastian Hajduk ma sześć lat i mieszka w Rzeszowie. Pierwsze problemy ze zdrowiem uwidoczniły się u chłopca w kwietniu 2017 roku.  Niespełna kilka miesięcy później lekarze zdiagnozowali u Sebastianka – guz na kości strzałkowej. Od tamtej pory chłopiec przeszedł już chemioterapię i operację usunięcia kości strzałkowej.  Usunięcie kości skutkuje wieloma ograniczeniami jeśli chodzi o aktywność ruchową chłopca.

Sebastianek ma wiele pasji i zainteresowań. Jedną z nich jest motoryzacją. Chłopiec bardzo lubi jeździć na rowerze biegówce.  Sebastian lubi też słuchać opowiadań i sam biegle już czyta. Uwielbia gry planszowe a jego ulubione bajki to „Masza i Niedźwiadek”, „Wilk i Zając”, „Psi patrol” i „Tropiciele zagadek”.

Obecnie najtrudniejsza dla Sebastianka jest izolacja i brak kontaktu z rówieśnikami. Chłopiec pomimo swoich ograniczeń i świadomości choroby, stara się żyć normalnie i cieszyć każdym dniem.

Przed Sebastiankiem i jego rodziną jeszcze długi proces rehabilitacji, dlatego gorąco apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe dla chłopca. Zachęcamy do wpłacania darowizny na indywidualny numer subkonta.  Za wszelką pomoc, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy!

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 09.05.2018

cel szczegółowy: „Sebastian HAJDUK”