Natalia Steckiewicz z Chorzowa

Natalia Steckiewicz to 7-latka pochodząca z Chorzowa, która po raz drugi zmuszona jest stawić czoła chorobie nowotworowej.

Kiedy w maju 2013 roku  Natalka zachorowała, dla całej rodziny był to ogromny cios. Pierwszym objawem było zapalnie stawu kolanowego. Zaniepokojeni rodzice udali się z dziewczynką do szpitala. U ciekawej świata i pogodnej dziewczynki zdiagnozowano wówczas ostrą białaczkę limfoblastyczną. Przeszła intensywne leczenie na oddziale onkologii dziecięcej w Chorzowie. Długie miesiące spędzone w szpitalu, leczenie podtrzymujące i w końcu udało się zakończyć ten ciężki etap. Natalka zaczęła powoli stawiać kroki w świecie pozbawionym kroplówek i szpitalnych sal. I kiedy wydawało się, że wystarczą tylko kontrolne wizyty, podczas jednej z nich okazało się, że nastąpiła wznowa. Dziewczynka rozpoczęła intensywne leczenie chemioterapeutyczne i kolejny raz znalazła się na oddziale onkologicznym.

Natalka przez ostatni czas zdążyła rozwinąć już swoje pasje i zainteresowania. Najbardziej lubi świat klocków Lego i Minecrafta. Obok tego uwielbia czas spędzony na świeżym powietrzu, kiedy może jeździć na rowerze i bawić się z rówieśnikami na placu zabaw. Mocno trzymamy kciuki, aby dziewczynka pomyślnie przeszła proces leczenia i mogła powrócić do świata, gdzie nie ma choroby.

Zachęcamy Państwa do wsparcia Natalii i jej rodziny w tym trudnym dla nich czasie. Każda pomoc ma znaczenie, nawet ta najmniejsza. Dziewczynkę można wesprzeć przekazując darowizny na indywidualny numer subkonta oraz pamiętając o Natalii przy rozliczeniu 1% podatku. Za wszelkie wsparcie serdecznie dziękujemy!

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 09.05.2018

cel szczegółowy: „Natalia STECKIEWICZ”