Wiktor Kantorowicz z Jaworzna.

Wiktor Kantorowicz ma 4 lata i mieszka w Jaworznie. Wiktorek nigdy nie miał problemów zdrowotnych. Zawsze pełen energii, w pełni gotowy do zabawy i podboju świata. W grudniu 2017 roku, mamę zaniepokoiła zmiana guzowata w obrębie szyi syna i od tego czasu wszystko w ich uporządkowanym życiu zaczęło się sypać. W lutym 2018 roku rodzice usłyszeli diagnozę, że Wiktor choruje na nowotwór węzłów chłonnych – chłoniak Burkitta. Chłopczyk został na oddziale Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu gdzie usunięto mu guza, a obecnie poddawany jest chemioterapii.

Wiktorek ma 15-letnietniego brata i 6-letnią siostrzyczkę. Szczególnym zainteresowaniem chłopca cieszą się wszelkie pojazdy uprzywilejowane. Uwielbia straż pożarną i policję. Dźwięk syren wprawia go w zachwyt i rozbudza nieopisaną euforię! Marzy żeby zostać dzielnym strażakiem. Będąc w szpitalu Wiktor pewnie zobaczy przez okno  nie jeden pojazd uprzywilejowany, może ten fakt umocni jego pasję do migających kogutów, głośnych syren i umili długi pobyt w szpitalu, który go czeka zanim wróci do domu

Ojciec był jedynym żywicielem rodziny, do czasu kiedy pojawiły się u niego problemy neurologiczne w wyniku których stracił pracę i obecnie przebywa na rencie. Gromadzenie
i odkładanie nawet drobnych sum w tej sytuacji graniczy z cudem.  Apelujemy zatem do Państwa o wparcie procesu leczenia Wiktora. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta chłopca. Za każde okazane wparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 16.05.2018

cel szczegółowy: „Wiktor KANTOROWICZ”