Noemi Zając z Katowic

Noemi Zając ma rok i mieszka  w Katowicach. Jako 7,5 miesięczne niemowlę dziewczynka trafiła z zaburzeniami neurorozwojowymi na oddział w celu poszerzenia diagnostyki. W styczniu 2018 roku po wykonaniu morfologii Noemi została skierowana na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Chorzowie. Szereg dokładnych badań krwi oraz biopsje szpiku wykazały, że dziewczynka cierpi na zespół mielodysplastyczny. Jest więc uzależniona od transfuzji krwi i czeka w kolejce na przeszczep szpiku.

Noemi jest bardzo radosnym dzieckiem. Jest w wieku w którym góruje ciekawość. Wszędzie gdzie da radę to wejdzie i wszystkiego co stanie na jej drodze dotknie. Chłonie świat jak gąbka wodę! Jak najwięcej czasu spędza na świeżym powietrzu, a w domu towarzystwa dotrzymują jej wierne zwierzaki z którymi uwielbia się bawić.

Ze względu na zaburzenia związane z napięciem mięśniowym, Noemi wymaga stałej rehabilitacji. Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia  wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta dziewczynki. Zachęcamy również do podzielenia się swoim 1% w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 08.06.2018

cel szczegółowy: „Noemi ZAJĄC”