Karolinka Trybucka z Jawornika Polskiego

Karolinka Trybucka to wesoła 14-miesięczna dziewczynka z Jawornika Polskiego. Karolinka została zdiagnozowana w grudniu 2017 r., mając zaledwie 8 miesięcy. Dziewczynka trafiła do szpitala, gdzie pomimo kilkudniowego pobytu jej stan się nie poprawiał. Zrobiono prześwietlenie klatki piersiowej. Podczas konsultacji kardiologicznej lekarz postawił diagnozę – guz w środku serca. W trudnej sytuacji Karolinki pojawiła się dobra wiadomość. Guz znajdujący się w jej serduszku nie jest złośliwy. Guz został już usunięty, jednak dziewczynkę czeka dalsze leczenie
i stała kontrola.

Karolinka jest radosną miłośniczką piosenek dla dzieci. Gdy słyszy muzykę próbuje tańczyć, śmieje się. Jest ciekawa świata, lubi obserwować wszystko wokół. Uwielbia bawić się razem z bratem i siostrą bliźniaczką.

Obecnie dziewczynkę czeka intensywna rehabilitacja, która jest niezbędna do tego, aby Karolinka mogła rozwijać się i dorównać swoim rówieśnikom. Dlatego zwracamy się do Państwa o wsparcie. Razem możemy pomóc przywrócić Karolince i jej rodzinie normalne życie. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczynki. Za wszelką okazaną pomoc w imieniu rodziców serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 20.06.2018

cel szczegółowy: „Karolinka TRYBUCKA”