Martynka Weber z Niegówki

Martynka Weber jest uśmiechniętą dwunastolatką z Niegówki położonej na południe od Częstochowy. W styczniu 2018 roku trafiła na oddział Chirurgii i Traumatologii Dziecięcej w Częstochowie z powodu ostrego bólu brzucha. U dziewczynki zdiagnozowano guza germinalnego lewego jajnika. Po usunięciu lewego jajnika została przyjęta na oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu. W maju stwierdzono u Martynki wznowę biochemiczną  poza lokalizacją pierwotną. Dziewczynka przeszła przez cykl chemioterapii i jest nadal w trakcie leczenia.

Martynka uwielbia wszelkie prace plastyczne i często bierze udział w różnego rodzaju konkursach. Aktywnie spędza czas uprawiając gymnastykę. Iteresują ją również podróże chciałby kiedyś wraz z rodzicami zwiedzić Gręcję a jej ulubioną podróżniczką jest Martyna Wojciechowska. Dziewczynka ma czwórkę rodzeństwa, z którym jest w bardzo ciepłej i silnej relacji.

Rodzice i rodzeństwo Martynki próbują, jak mogą stawić czoła nowej sytuacji i być wsparciem dla Dziewczynki w tym trudnym dla niej okresie. Częste dojazdy do szpitala ( 100 km w jedną stronę) mocno nadwyrężają budżet rodzinny. Z powodu choroby niezbędny jest również remont łazienki w celu dostosowania jej do wymogów sanitarnych. Bardzo prosimy o pomoc dla Martynki, która chce wrócić do normalnego życia. Możecie to Państwo zrobić dzieląc się swoim 1% podatku, a także wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Martynki podany poniżej. Za wszelkie wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia : 25.07.2018

cel szczegółowy: „Martyna WEBER”