Oliwier Wychowałek z Dąbrowy Górniczej.

Oliwier Wychowałek jest uroczym brzdącem z Dąbrowy Górniczej. Pod koniec sierpnia zachorował na zapalenie oskrzeli i płuc. Badania krwi wykonane bo wyleczeniu choroby wykazały,  że rodzinie  przyjdzie się  zmierzyć  z  dużo  poważniejszym  przeciwnikiem. U chłopczyka zdiagnozowano ostrą białaczkę szpikową typu M-5. Oliwier, choć ma dopiero roczek, otrzymał już pierwszą dawkę chemioterapii. Przed nim jeszcze długie miesiące dalszego leczenia.

Maluszek bardzo lubi muzykę, chętnie przy niej tańczy. Uwielbia być i jest centrum wszechświata swoich rodziców. Wspólne zabawy dostarczają im mnóstwo radości. Najlepszą rozrywką jest bujanie na huśtawce, najchętniej by z niej nie schodził.

Przed Oliwierkiem, jego rodzicami i ich najbliższymi bardzo trudny czas. Aby pomóc rodzinie w odnalezieniu się w nowej sytuacji i stawieniu czoła w walce z rzadką chorobą zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Oliwiera oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu Maluszka i jego rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 01.10.2018

cel szczegółowy: „Oliwier WYCHOWAŁEK”