Artur Daszykowski z Żor

Artur Daszykowski to dziewięcioletni mieszkaniec Żor. W lipcu 2018 roku chłopiec trafił do Centrum Pediatrii im. Jana Pawła II w Sosnowcu na oddział gastroenterologii celem diagnostyki z powodu uporczywych wymiotów i bólów brzucha. Konsultujący neurolog zalecił badanie obrazowe. W wykonanym rezonansie głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa stwierdzono u Artura guza śródrdzeniowego. Chłopiec trafił pod opiekę katowickiego oddziału neurochirurgii, gdzie przeszedł ciężką operację usunięcia guza,którego niestety nie udało się usunąć w całości. Artur jest w trakcie przyjmowania chemioterapii, przed nim jeszcze długie i trudne leczenie oraz rehabilitacja.

Pasją Artura są klocki lego, samodzielnie tworzy najwymyślniejsze konstrukcje budowli i pojazdów. Bardzo lubi układać puzzle. Interesuje się piłką nożną oraz pojazdami bojowymi straży pożarnej. Uwielbia rodzinne wycieczki rowerowe i górskie, szaleje na hulajnodze. Artur chętnie się uczy, jego ulubionym szkolnym przedmiotem jest matematyka.

Dla Artura bardzo trudna jest rozłąka z rówieśnikami, ze względu na stan zdrowia musi korzystać z nauczania indywidualnego. Zachęcamy Państwa do wsparcia procesu leczenia Artura poprzez dokonywanie dobrowolnych darowizn na jego numer subkonta i podzielenie się swoim 1% w okresie rozliczeniowym. Za każde wparcie, w imieniu Artura i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 15.10.2018

cel szczegółowy: „Artur DASZYKOWSKI”