Radosław Madeja z Bytomia

Radosław Madeja z Bytomia jest uroczym pięciolatkiem. W październiku 2018 roku zdiagnozowano u chłopca guza mózgu. Pierwszymi objawami nowotworu, który rozwijał się w organizmie Radka były uporczywe wymioty. Ich bezskuteczne leczenie u lekarza pierwszego kontaktu doprowadziło w końcu do wizyty w szpitalu. Wynik zleconej tomografii pokazał guza IV komory. Radka przewieziono na oddział onkologii dziecięcej katowickiego szpitala, gdzie finalnie zdiagnozowano wyściółczaka anaplastycznego III stopnia. Chłopczyk przeszedł operację usunięcia guza, jest w trakcie chemioterapii, przed nim jeszcze długotrwałe dalsze leczenie.

Radek bardzo lubi grać w gry, jego pasją są zagadki. Marzeniem chłopca jest wycieczka do Transylwanii, w ślad za swoim ulubionym bohaterem – hrabią Draculą z bajki „Hotel Transylwania”. Chciałby również mieć króliczka. Wiele czasu spędza na rysowaniu swoich ulubieńców z bajek i gier, a latem w piaskownicy, przyrządzając najlepsze obiady i desery dla całej rodziny.

Radek bardzo dzielnie znosi wszystkie badania i zabiegi, choć lekiem napawają go igły i kolejne kłucia. Największą trudnością jest rozłąka i tęsknota za rodziną oraz niepewność. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie Radka w tym trudnym czasie poprzez przekazanie darowizny i 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc w imieniu chłopca i jego najbliższych dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 21.11.2018

cel szczegółowy: „Radosław MADEJA”