Bartosz Urban z Dzierżoniowa

Bartosz Urban jest 14-letnim mieszkańcem Dzierżoniowa. O chorobę rodzina dowiedziała się w styczniu 2019 roku: Bartosz długo nie mógł zwalczyć przeziębienia, nie reagował na żadne leki i antybiotyki. W końcu trafił na pogotowie w Świdnicy, gdzie przeprowadzono wiele badań, w tym tomografię komputerową głowy, która wykazała guza mózgu. Chłopak pilnie został przeniesiony do szpitala w Katowicach. Na oddziale neurochirurgii wykonano ratującą życie operację usunięcia guza. Aktualnie na oddziale Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach czeka na podanie chemioterapii.

Bartosz od 5 lat trenuje piłkę ręczną – kocha ten sport i chce do niego jak najszybciej wrócić. Jest też wielkim fanem Star Wars. Jak każdy nastolatek lubi gry komputerowe. Po ukończeniu nauki w podstawówce chciałby dostać się do technikum o profilu informatycznym, ponieważ w przyszłości chciały zostać programistą komputerowym. Bartosz ma starszą o 6 lat siostrę, z którą mimo sporej różnicy wieku, jest bardzo zżyty i ma z nią świetny kontakt.

Apelujemy zatem do Państwa o wsparcie procesu leczenia wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Bartosza. Pomoże to w bieżących wydatkach związanych z chorobą jak i  dalszej  koniecznej rehabilitacji. Za wszelkie wsparcie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 06.01.2019r.

cel szczegółowy: „Bartosz URBAN”