Zuzia Skoczylas z Czarnego Lasu

Zuzia Skoczylas jest roczną dziewczynką pochodzącą z Czarnego Lasu koło Częstochowy. W grudniu 2018roku zdiagnozowano u niej ostrą białaczkę limfoblastyczną. Zuzia do szpitala trafiła zaraz po świętach bożonarodzeniowych. Pierwsze niepokojące objawy choroby rodzice zauważyli w czasie świąt. Na rączkach i nóżkach dziewczynki pojawiły się wybroczyny, które zaniepokoiły lekarza. Natychmiast zlecił wykonanie morfologii, której wyniki były bardzo złe. Konieczne było przetoczenie krwi. Dziewczynka trafiła na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej Samodzielnego Szpitala Klinicznego nr 1 w Zabrzu. Aktualnie jest w trakcie chemioterapii.

Zuzia uwielbia słuchać muzyki, do której rytmicznie podryguje, chętnie przegląda książeczki. Powtarza dużo dźwięków i słów. Dziewczynka jest pogodna, grzeczna i spokojna. W lipcu 2019 roku zostanie starszą siostrą.

Poza ogromnym stresem związanym z chorobą córeczki, najtrudniejsze dla rodziny są dojazdy do odległego szpitala oraz brak możliwości spędzenia czasu tylko w trójkę. Sporym obciążeniem dla domowego budżetu stały się również kosztowne noclegi w hotelu oraz przygotowanie domu, tak by spełniał rygorystyczne wymogi sanitarne. Dlatego też apelujemy do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia Zuzi, poprzez przekazanie darowizny na indywidualne subkonto dziewczynki w fundacji oraz podzielenie się 1% podatku. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 28.02.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL46 1050 0099 6781 1000 1000 0827
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Zuzanna Skoczylas”