Maksymilian Olszowy z Olkusza

Maksymilian Olszowy z Olkusza jest prawie dwuletnim, zawsze uśmiechniętym chłopczykiem. W lutym 2019 roku u Maksa zdiagnozowana została ostra białaczka limfoblastyczna. Chłopczyk od połowy lutego gorączkował, jednak nie miał innych objawów choroby – ani kaszlu, ani kataru. Lekarz pierwszego kontaktu stwierdził infekcję wirusową. Niestety po tygodniu gorączki powróciły. Wyniki wykonanych badań krwi mocno zaniepokoiły mamę. Maks został skierowany na Oddział Onkologii Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. Aktualnie chłopczyk jest w trakcie leczenia.

Maks jest bardzo ruchliwym i pogodnym dzieckiem. Z ogromnym zainteresowaniem poznaje otaczający go świat, ludzi i przyrodę. Uwielbia huśtawkę, najchętniej by z niej nie schodził. Najbardziej jednak lubi przytulaski i łaskotki z rodzicami.

Choroba synka budzi wiele leków u rodziców Maksymiliana, dodatkowym stresem jest odległość do szpitala i koszty związane z leczeniem. Apelujemy do Państwa z prośbą o wsparcie chłopca w tych trudnych chwilach. Pomóc można poprzez przekazanie darowizny na indywidualne subkonto Maksa oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 04.03.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Maksymilian OLSZOWY”