404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Adrian BARAN

Wiek:
Województwo:
podkarpackie
Miejscowość:
Medyka

Adrian zachorował w marcu 2022 roku. Czuł się dobrze, ale miał powiększony brzuch z lewej strony. Badania wykazały, że jest to złośliwy nowotwór nerki z przerzutami do płuc - guz Wilmsa. Początkowo chłopiec był leczony chemioterapią w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie, gdzie przeszedł usunięcie guza wraz z nerką. Następnie otrzymał serię naświetleń na płuca w Krakowie i zakończył leczenie w kwietniu 2023 roku. Niestety po 3 miesiącach nastąpiła wznowa płucna i chłopiec jest podczas intensywnej chemioterapii w rzeszowskim szpitalu. Kolejnym etapem będzie autoprzeszczep z komórek macierzystych we Wrocławiu. W wyniku powikłań leczenia cierpi na autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, padaczkę polekową i problemy stomatologiczne.
Adrian, mimo choroby, jest bardzo pogodnym, radosnym i pełnym energii dzieckiem. Lubi spędzać czas z kolegami, budować z klocków, jeździć na rowerze, grać w piłkę i gry online. Ma dwójkę młodszego rodzeństwa, za którym bardzo tęskni.
Mama musiała zrezygnować z aktywności zawodowej, aby opiekować się synem w szpitalach. Dalsze leczenie Adriana, także powikłań, wiąże się z wysokimi wydatkami na niezbędne leki, odległe dojazdy, konsultacje z lekarzami specjalistami i w przyszłości na rehabilitację. Niezbędne jest też organizowanie opieki nad rodzeństwem, kiedy mama jest z nim w szpitalu. Dlatego zwracamy się o wsparcie Adriana przez wpłacanie darowizn na jego indywidualne subkonto i przekazywanie mu 1,5% podatku w okresie rozliczeniowym.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 13.10.2023r.

Warszawa 00-544, ul. Wilcza 28/8

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL57 1050 0099 6781 1000 1000 1308
BIC (SWIFT): INGBPLPW