Aldona Iwulska z Boleszkowic

Aldona Iwulska z Boleszkowic to młoda, zdolna dziewczyna o umiejętnościach artystycznych. Jest pasjonatką książek przygodowych, które dostarczają jej wielu pozytywnych i niezapomnianych wrażeń. Chętnie uczestniczy także w spotkaniach z podróżnikami. Dużo czasu pochłania jej zabawa z młodszą siostrą. Aldona jest bardzo pilną uczennicą, marzy o tym by w przyszłości dostać się na studia.

Od 2012 roku Aldona zmaga się z nowotworem ślinianki przyusznej lewej. W sierpniu tego roku nastąpiła wznowa choroby. Po konsultacjach lekarskich okazało się, że ze względu na osłabienie organizmu nie jest możliwe przeprowadzenie operacji czy podjęcie leczenia poprzez chemioterapię. Obecnie czeka ją dalsze leczenie przy pomocy radioterapii, które miejmy nadzieję zakończy się sukcesem i Aldona będzie mogła funkcjonować jak każda nastolatka.

Koszty leczenia osób onkologicznych są bardzo wysokie i często przekraczają możliwości finansowe rodziców, dlatego też zwracamy się do Państwa o pomoc i wsparcie procesu leczenia Aldony.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546