Aleksander Kocyga z Częstochowy

Aleksander Kocyga to uroczy trzylatek pochodzący z Częstochowy. Do szpitala trafił z bólem brzuszka, który zaniepokoił najbliższych. Po wykonaniu badania USG stwierdzono obecność torbieli w obrębie wątroby. Po serii kolejnych, specjalistycznych badań u Olka zdiagnozowano chłoniaka Burkitta III stopnia. Chłopczyk rozpoczął wówczas chemioterapię.

Olek najbardziej interesuje się bajkami i książkami. Ulubioną postacią jest Świnka Peppa, która wiedzie niezaprzeczalny prym. Chłopczyk uwielbia też autka i traktory. Sam zresztą bardzo lubi być wożony samochodem. Jak na trzylatka Olek jest bardzo otwarty na wycieczki kamperem, przede wszystkim nad morze. Jego największym marzeniem jest bycie zdrowym. Bardzo bolesna jest dla chłopczyka rozłąka i brak kontaktu z rodziną i najbliższym otoczeniem.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Olka. Zachęcamy do dokonania wpłaty na indywidualny numer subkonta chłopca oraz do przekazania 1% podatku na rzecz wsparcia procesu leczenia jak i ewentualnej rehabilitacji. Każda pomoc na tym etapie ma znaczenie. W imieniu rodziny serdecznie dziękujemy za okazane wsparcie.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Aleksander KOCYGA”