Aleksander Włodarski z Dąbrowy Górniczej

Aleksander Włodarski ma niespełna trzy latka i mieszka w Dąbrowie Górniczej. Olek jest bardzo żywiołowym dzieckiem, uwielbia ruch, zabawy na świeżym powietrzu, długie spacery po lesie, na których może się dowoli wyszaleć. Jest troskliwy i towarzyski, przez co szybko nawiązuje relacje z rówieśnikami. Ma starszego brata Damiana, z którym wspólnie tworzą niesamowity kolorowy świat z klocków lego. Wszelkie pojazdy szynowe: tramwaje i pociągi, wyjątkowo absorbują uwagę młodego pasjonata.

Z uwagi na to, że chłopiec jest niezwykle żywiołowym dzieckiem, siniaki na jego ciele zawsze były na porządku dziennym, nie stanowiąc powodów do większych obaw. Tak było, aż do czasu kiedy było ich już tak sporo, że zaniepokojeni wezwali lekarza. Natychmiast po wizycie Olek został skierowany na oddział do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. W marcu 2017 roku świat rodziny wywrócił się do góry nogami. Szczegółowe badania wykazały, że Olek cierpi na aplazję szpiku. Chłopiec wymagał natychmiastowego przetoczenia krwi. Od tego momentu walka z chorobą rozpoczęła się na dobre.

Największą trudnością z jaką boryka się rodzina to rozłąka z drugim dzieckiem, a dla samego Olka separacja od ukochanego brata i przyjaciół. Przed chłopcem jeszcze konieczny przeszczep, który będzie jedynym ratunkiem dla jego życia. Kolejnym etapem będzie długa rehabilitacja. Częste dojazdy do szpitala, dodatkowe potrzebne suplementy, wszystko to generuje koszty, z którymi borykają się rodzice. Apelujemy zatem do Państwa o wsparcie finansowe procesu leczenia wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Aleksandra. Wspólnie walczymy o życie chłopca i powrót do normalnego dzieciństwa. Za wszelką pomoc dziękujemy.

Apel Powstał w oparciu o informacje z dnia: 29.09.2017

cel szczegółowy: „Aleksander WŁODARSKI”