Aleksandra Firut z Radlina

Aleksandra Firut jest piętnastoletnią mieszkanką Radlina. Choroba Oli dała o sobie znać w lutym 2019 roku. Początkowo ból głowy i chrypka wskazywały na zapalenie zatok. Po konsultacji z laryngologiem stwierdzono podrażniony fałd strun głosowych i powiększony węzeł chłonny. Nastolatka została skierowana do szpitala, najpierw w Rybniku, jednak po badaniach została przeniesiona na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej zabrzańskiego szpitala. Tam finalnie zdiagnozowano mięsaka tkanek miękkich. Aktualnie Ola jest w trakcie chemioterapii.

Ola interesuje się biologią i geografią, jej ogromnym marzeniem jest zwiedzić Stany Zjednoczone. Gra na gitarze, bardzo lubi pływać, jeździć na rowerze i rolkach. Z chęcią uczy się języka angielskiego, chciałaby płynnie porozumiewać się w wielu językach.

Zachęcamy do wsparcia Oli w tym szczególnie trudnym okresie. Zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczyny oraz przekazanie 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Każda wpłata nie tylko ułatwi proces leczenia Oli, ale także przyśpieszy jej powrót do domu, szkoły i pasji. Za każde okazane wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia  29.04.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Aleksandra FIRUT”