Alicja Cabaj z Chorzowa

Alicja Cabaj z Chorzowa to pełna energii i niecodziennych pomysłów kilkulatka, która od września 2014 roku zmaga się z problemami zdrowotnymi. Wszystko zaczęło się w momencie, gdy w skutek porażenia nerwu twarzowego trafiła do szpitala. Kilka dni później przeszła operację polegającą na usunięciu polipów ucha środkowego i wyrostka sutkowatego. W wykonanym badaniu histopatologicznym rozpoznano nowotwór: guz kości skroniowej. Obecnie Alicja jest w trakcie chemioterapii oraz znajduje się pod opieką Chorzowskiego Centrum Pediatrii i Onkologii.

Dziewczynka jest zafascynowana światem tańca, muzyki i śpiewu. Uwielbia się stroić przed lustrem i wyobrażać sobie, że występuje na scenie przed wielką publicznością. Niezmienną towarzyszką zabaw Alicji jest jej młodsza siostra Maja. Dziewczynki wymyślają przeróżne zabawy, ani chwilę się nie nudząc. Niestety choroba Alicji i związane z tym pobyty w szpitalu znacznie ograniczają ich kontakt. Miejmy nadzieję, że Alicja jak najszybciej powróci do zdrowia i dziewczynki będą mogły spędzać czas na wspólnej zabawie.

Sytuacja w jakiej znalazła się rodzina Alicji wymaga od niej nie tylko całkowitego przeorganizowania dotychczasowego trybu życia, ale również wiąże się ze znaczącymi wydatkami związanymi z leczeniem dziewczynki. Dlatego apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe by maksymalnie zwiększyć szanse Alicji na powrót do zdrowia.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 30.01.2015

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Alicja Cabaj”