Alicja Mazur z Jaworza

Alicja Mazur jest siedmioletnią mieszkanką Jaworza koło Bielska Białej. W styczniu 2018 roku u Alicji zdiagnozowano nowotwór lewej nerki – guza Wilmsa. Dziewczynka przeszła czterotygodniową chemioterapię, następnie operację usunięcia guza wraz z nerką i 27 tygodniową pooperacyjną chemioterapię. W listopadzie 2018 roku podczas planowanej kontroli, na podstawie tomografii klatki piersiowej wykryto u Ali przerzuty do płuc. Aktualnie Ala jest po kolejnej operacji – usunięcia przerzutów z płuc, czeka ją również dalsze leczenie.

Alusia lubi rysować, meblować domki dla lalek, wyklejać i kolorować. Sporo czasu spędza także oglądając bajki i filmy oraz grając na konsoli z tatą. Jej największą pasją są jednak książki. Ala nie tylko czyta je z ogromnym zainteresowaniem, ale także sama wymyśla historie o swoim ulubionym pluszaku Lisie Rudasie i je spisuje, tworzy także własne komiksy.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie Alicji i jej rodziny w tym szczególnie trudnym czasie. Pomóc można poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta Ali oraz poprzez przekazanie 1% podatku na rzecz jej leczenia. Za każde okazane wsparcie w imieniu Alicji oraz  rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 07.01.2019

cel szczegółowy: „Alicja MAZUR”