Ania Dybich z Dąbrowy Górniczej

Ania Dybich jest bardzo żywym dzieckiem. Z nieograniczoną energią potrafi biegać i jeździć na rowerze, a szczególnie lubi to robić w towarzystwie swojego starszego brata Marcela. Poza tym chętnie sięga po kredki i układa puzzle.

Ania od początku 2014 roku zmaga się z bardzo nietypową chorobą– nadpłytkowością samoistną, na którą cierpi niewielka grupa pacjentów. Dlatego też podstawowy lek, którym dziewczynka jest leczona (o nazwie Tremboreduktin) nie jest refundowany. Koszty leczenia, brak refundacji leku, a także ograniczona wiedza na temat przebiegu choroby i prognoz na przyszłość to największe problemy, z którymi aktualnie boryka się Ania wraz z rodziną.

Jeżeli przypadek Ani wydaje się Państwu bliski i mogą Państwo wesprzeć dziewczynkę i rodziców w zmaganiach z chorobą prosimy o przekazanie środków finansowych na podany poniżej numer subkonta lub przekazanie 1% podatku na rzecz: Ani Dybich.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 09.10.2014

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Anna Dybich”