Antoni Łuckoś z Sosnowca

Antoś Łuckoś jest uwielbiającym podróże ośmiolatkiem z Sosnowca. Początki jego choroby  w postaci kilkudniowej gorączki nie zapowiadały przyszłej diagnozy, początkowo błędnej. Pierwsze sugestie lekarzy w szpitalu wskazywały na zapalenie płuc. Niestety na podstawie dalszych badań postawiona została ostateczna diagnoza: ostra białaczka limfoblastyczna. Od dwóch lat Antoś przyjmuje chemioterapię, (aktualnie podtrzymującą), która nie pozostaje obojętna dla całego organizmu. Antoś musiał przejść długotrwałe leczenie dentystyczne, ponieważ przyjmowana tak długo chemioterapia pozostawiła spustoszenia na ząbkach chłopczyka.

Ogromną frajdę i radość sprawiają Antosiowi gry komputerowe. Jego pasją są podróże małe i duże. Szczególnym zainteresowaniem darzy czołgi. Chłopczyk ma młodszego braciszka, dla którego jest najważniejszym autorytetem w dziedzinie tworzenia niesamowitych budowli z klocków LEGO.

Rodzina Antosia zmaga się z wieloma trudnościami – w tym finansowymi. Obecnie pracuje tylko tata, który bardzo często musi brać zwolnienia, żeby być z synkiem na oddziale szpitalnym. Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Antosia, gdyż zdobyte środki pomogą w dalszym leczeniu chłopca. Każda pomoc na tym etapie ma ogromne znaczenie, dlatego zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca oraz przekazania 1% podatku na rzecz Antosia.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 09.10.2018

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Antoni Łuckoś”