Antoś Królak z Czerwionki Leszczyn

Antoś Królak ma 3 latka i mieszka w Czerwionce Leszczynach. Chłopczyk w maju 2017 roku trafił na oddział onkologii w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. Po przeprowadzonych badaniach wykryto u chłopczyka nowotwór, który zaatakował miednicę małą i jamę brzuszną. U Antosia został wykryty guz -mięsak prążkowanokomórkowy zarodkowy. Przed chłopczykiem jeszcze długa droga w walce z chorobą.

Dla trzyletniego dziecka, które jest na etapie intensywnego poznawania świata, zamknięcie w szpitalu to niezwykle trudne przeżycie. Nowe otoczenie, twarze i towarzyszące leczeniu zabiegi nie są niczym przyjemnym dla takiego malucha. Rodzice robią wszystko, co w ich mocy, aby zapewnić warunki choć w najmniejszym stopniu zbliżone do tych domowych. Ulubione zabawy klockami, autkami czy kolejką zajmują dłużący się czas, a troskliwa opieka wypełnia niepokój i lęk. Dla wszystkich jest to nowa i nieoczekiwana sytuacja, która nieuchronnie wiąże się z przeorganizowaniem dotychczasowego trybu życia.

Koszty, które generuje obecna sytuacja zdrowotna Antka przewyższają możliwości finansowe rodziców. Apelujemy zatem o wsparcie procesu leczenia i dalszej rehabilitacji wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta chłopca. Za wszelką okazaną pomoc, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 06.07.2017

cel szczegółowy: „Antoni KRÓLAK”