Bartłomiej Pieniążek

Bartłomiej Pieniążek to 9-letni chłopiec, który tęskni za normalnym życiem, życiem sprzed choroby. Chłopiec marzy o wyzdrowieniu, by móc znów wsiąść na rower, skakać na trampolinie, pograć w gry z rówieśnikami ze swojej 4-tej klasy podstawowej.

Przy planowanej operacji wodniaka jądra wykryto u Bartka guza jądra. Biopsja nie dała jednoznacznego wyniku, a jedynie podejrzenie chłoniaka. W grudniu 2018 roku rodzina, wraz z Bartkiem usłyszeli diagnozę – nieziarnisty chłoniak jądra. Bartek jest już po operacji usunięcia jądra. Obecnie chłopiec przebywa w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie, gdzie poddawany jest chemioterapii, która niestety mu nie służy – Bartek nie chce jeść z powodu wymiotów i złego samopoczucia.

Na co dzień Bartek jest wesołym chłopcem. W domu wychowuje się wśród trzech, starszych od niego sióstr, które bardzo wspierają go w chorobie. Niestety teraz, większość czasu Bartek spędza w szpitalu z mamą, a jego siostry, wraz z tatą z utęsknieniem czekają w domu.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie dzielnego Bartka oraz jego rodziny w chorobie i w leczeniu. Pomóc można poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta Bartka oraz poprzez przekazanie 1% podatku na rzecz jego leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwi proces leczenia chłopca, ale także przyśpieszy jego powrót do domu. Za każde okazane wsparcie w imieniu rodziny bardzo serdecznie dziękujemy.

**Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 31.01.2019

cel szczegółowy: „Bartłomiej PIENIĄŻEK”