Bartosz Małek z Rudnika nad Sanem

Bartosz Małek jest niespełna 8-letnim chłopcem pochodzącym z miejscowości Rudnik nad Sanem. Jeszcze niedawno, podobnie jak jego rówieśnicy, wiódł życie, które wypełniały sportowe aktywności. Wszystko zmieniło się pod koniec 2015 roku, kiedy pojawiły się objawy w postaci wysokiej gorączki, kaszlu i utraty masy ciała. Stan Bartka nie poprawiał się. Mijały kolejne tygodnie, podczas których podawane leki nie przynosiły oczekiwanych rezultatów. W końcu podjęto decyzję o skierowaniu chłopca do szpitala w Leżajsku. Jeszcze tego samego dnia, tuż po przeprowadzonych badaniach krwi, Bartek został przetransportowany do Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie. Chłopiec dobrze zareagował na leczenie. Ustąpiły wcześniejsze objawy w postaci kaszlu i gorączki. Jednak dalsze badania nad poznaniem przyczyny wcześniejszych objawów dały odpowiedź – ostra białaczka limfoblastyczna. Natychmiast włączono odpowiednie leczenie.

Bartek, jak sama rodzina przyznaje, jest straszną gadułą. Uwielbia rozmowy z ludźmi, podczas których dowiaduje się wielu interesujących rzeczy. To chłopiec, którego cechuje ogromna ciekawość świata. Jeszcze przed chorobą był bardzo aktywnym dzieckiem – uczęszczał na treningi piłki nożnej, lekcje pływania, a podczas wakacji żeglował i jeździł na rowerze. Ogromne wsparcie stanowi dla niego starszy brat Tymoteusz, który jest najlepszym towarzyszem zabaw.

Mocno trzymamy kciuki za Bartka i jego powrót do zdrowia. Zachęcamy Państwa do wsparcia chłopca i jego rodziny poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta Bartka oraz przekazanie 1% podatku na wsparcie procesu leczenia chłopca. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 24.02.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2

1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Bartosz MAŁEK”