Basia Kuś z Golasowic

Basia Kuś jest dwuletnią, uroczą mieszkanką Golasowic. W październiku 2018 roku mama dziewczynki zauważyła uwypuklenie na prawym pośladku. Po konsultacji chirurgicznej Basia została skierowana na Oddział Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka im. Św. Jana Pawła II w Katowicach. Guz został usunięty podczas operacji, a wynik badania histopatologicznego wykazał, że jest to mięsak prążkowanokomórkowy. Basia przeszła już cztery cykle chemioterapii, przed nią dalsza walka o powrót do zdrowia.

Basia uwielbia bawić się, śmiać  i wygłupiać z trójką rodzeństwa, zawsze mają mnóstwo pomysłów na wspólne zabawy. Jak każda dziewczynka lubi przytulanki i lalki. Bardzo chętnie koloruje najróżniejsze obrazki z bajek.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta Basi oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 08.03.2019

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Basia KUŚ”