Błażej Krajewski z Nowej Brzeźnicy

Błażej Krajewski to pogodny szesnastolatek z Nowej Brzeźnicy. U chłopca rozpoznano ostrą białaczkę szpikową. Błażej przeszedł cztery cykle chemioterapii i następnie został zakwalifikowany do przeszczepu szpiku kostnego, który przeprowadzono w listopadzie. W wyniku powikłań wystąpiły zmiany o charakterze grzybicy płuc, której leczenie to proces długotrwały i uciążliwy. Zastosowany w tym celu lek nie podlega refundacji z NFZ, co jest dla rodziny dużym obciążeniem finansowym.

Największa pasja Błażeja związana jest z motoryzacją. Lubi jazdę na crossie, ale w świecie motorów jego numerem jeden jest KTM. Interesuje się muzyką, którą nie tylko uwielbia słuchać, ale też sam śpiewa. Ze sportów najbardziej lubi uprawiać piłkę nożną i grać w siatkówkę. Największym marzeniem Błażeja jest wyjście ze szpitala i bycie zdrowym. Jest bardzo zżyty ze swoimi kolegami i nie może się doczekać na powrót do normalnej rzeczywistości nastolatka.

Apelujemy o wsparcie dla Błażeja, gdyż zdobyte środki wesprą proces leczenia i rehabilitacji.  Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1% podatku na rzecz Błażeja. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 23.02.2017

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Błażej KRAJEWSKI”