Brajan BISKUP

Wiek: 14
Region: Śląsk
Miasto: Ruda Śląska

Brajan Biskup urodził się z ciężką postacią hemofilii A. Po porodzie doszło u niego do krwawienia do ośrodkowego układu nerwowego. Chłopczyk jest niewidomy, jest upośledzony w stopniu znacznym. Dodatkowo zdiagnozowano u niego zespół Gilberta. Brajan jest pod stałą opieką wielu specjalistów, między innymi hematologa, neurologa, okulisty, chirurga, reumatologa, jest także stale rehabilitowany.

Brajan kocha muzykę – nie tylko słucha, ale także śpiewa piosenki. Lubi wszelkie dźwiękowe zabawki, huśtawki i bujaczki. Gdy skacze na skoczkach jego radość i śmiech są wręcz zaraźliwe. Brajan ma siostrę Amelię – która mimo, że jest od niego młodsza jest dla niego bardzo opiekuńcza i bardzo go kocha.

Choroba Brajana wiąże się z wieloma wydatkami. Chłopczyk potrzebuje stałej rehabilitacji, leków, suplementów diety. Konieczne jest dostosowanie łazienki i mieszkania do jego potrzeb. Dlatego zwracamy się do Państwa z apelem o pomoc. Wpłaty można kierować na indywidualny numer subkonta Brajanka, można także przekazać mu 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 14.07.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL27 1050 0099 6781 1000 1000 1072

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Brajan BISKUP”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna