Dawid Bednarz z Zawiercia

Dawidek to radosny 5 latek, który pogodnym dzieckiem, mimo tego, że dużo czasu musi spędzać w szpitalu. Chłopiec uwielbia zabawę traktorami, bardzo lubi bawić się klockami, malować farbami, oglądać bajki o strażakach razem ze swoim bratem bliźniakiem Wiktorkiem. Dawidek marzy o tym żeby wyzdrowieć i móc chodzić z braciszkiem do przedszkola. W przyszłości chciałby zostać dzielnym strażakiem.
Choroba ujawniła się nagle, w pierwszych dniach pobytu w przedszkolu. Po przebytej infekcji rodzice zauważyli u dziecka zmiany w wyglądzie w postaci licznych siniaków. Chłopczyk z dnia na dzień stawał się coraz bardziej apatyczny. Wystąpiła gorączka i bóle nóżek i rączek. Lekarz pierwszego kontaktu skierował chłopca na badania.

Wyniki morfologii okazały się bardzo złe. Chłopiec trafił do Chorzowskiego Centrum Pediatrii i Onkologii, gdzie lekarze zdiagnozowali ostrą białaczkę limfoblastyczną. Chłopiec jest poddawany leczeniu, które miejmy nadzieję zakończy się sukcesem.

Koszty leczenia chorób onkologicznych u dzieci są bardzo wysokie i często przekraczają możliwości finansowe rodziców. Dlatego bardzo jest potrzebna Państwa pomoc.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 03.02.2017

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1%: KRS: 0000248546
cel szczegółowy: „Dawid Bednarz”