Dawid BUSZ

Dawid Busz jest osiemnastolatkiem pochodzącym z Rzeszowa. Chłopiec zachorował w lipcu 2017 roku, zdiagnozowano u niego chłoniaka Hodgkina. Po długim i ciężkim leczeniu Dawid wrócił do szkoły, do kolegów, do normalnych aktywności. Niestety tylko na rok. W lutym 2019 roku nastąpiła wznowa choroby. Dawid przeszedł przeszczep komórek macierzystych w Lublinie. Tylko przez kilka miesięcy mógł cieszyć się zdrowiem. W styczniu 2020 padła diagnoza – kolejna wznowa. Dawida czeka jeszcze raz proces leczenia oraz przeszczep.

Pasją nastolatka są gry komputerowe, sport, wyścigi F1 i piłka nożna, jest również zapalonym  kibicem na zawodach żużlowych. Razem z tatą z przyjemnością rywalizują na wirtualnym boisku w Fifie. Dawid ma ośmioletniego brata i dziesięcioletnią siostrę, którzy bardzo przezywają jego chorobę. Dawid jest uczniem liceum, w klasie o profilu biologiczno- chemiczno – matematycznym.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia chłopca. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta Dawida oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 02.03.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Dawid BUSZ”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna