Dawid Juszczyk z Jastrzębia Zdroju

Dawid Juszczyk z Jastrzębia Zdroju od początku 2015 roku zmaga się z chorobą nowotworową. Chłopczyk trafił do szpitala w swojej rodzinnej miejscowości w wyniku pogorszenia się jego stanu, a następnie skierowany został na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Chorzowie. Po przeprowadzeniu szczegółowych badań zdiagnozowano przyczynę złego stanu Dawida-ostra białaczka szpikowa. Natychmiastowo podjęto leczenie, które zakłada m.in. włączenie chemioterapii.

Dawid to niezwykle żywiołowy i pełen energii chłopiec, którego ulubionym zajęciem jest jazda na rolkach, rowerze i łyżwach. Podobnie jak swoi rówieśnicy w wolnych chwilach szaleje na boisku, wcielając się w największe gwiazdy piłki nożnej. Obok tego Dawid na bieżąco śledzi świat nowinek technicznych, wypatrując ciekawych wynalazków.

Przed Dawidem jeszcze długi proces leczenia i dlatego niezwykle istotna jest nasza pomoc na tym etapie. Zachęcamy Państwa do dokonywania wpłat na indywidualny numer konta oraz do przekazania 1% podatku na rzecz leczenia chłopczyka.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 10.03.2015

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Dawid Juszczyk”