Dominik Bystroń z Wodzisławia Śląskiego

Dominik Bystroń z Wodzisławia Śląskiego to energiczny sześciolatek, zafascynowany wszelkimi służbami mundurowymi. Wesoły żywot chłopca i jego rodziny został przerwany, gdy zdiagnozowano u niego chorobę nowotworową.

W maju bieżącego roku Dominik po raz pierwszy był hospitalizowany z powodu gorączki i zapalenia stawu kolanowego. Stan dziecka na przełomie czerwca i lipca uległ ponownemu pogorszeniu – trafił do szpitala z powiększonymi węzłami chłonnymi i wysoką gorączką, a ból stawu potęgował się i utrudniał mu poruszanie się. Badania przeprowadzone na Oddziale Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu wykazały jednoznacznie – ostra białaczka limfoblastyczna. Obecnie trwa kosztowny cykl chemioterapii mającej pomóc chłopcu wrócić do pełni zdrowia.

Dominik uwielbia wszystko co związane jest z policją, strażą pożarną oraz oddziałami antyterrorystycznymi. Często bawi się w policjantów, obmyślając szczegółowo plany kolejnych akcji mających na celu zwyciężanie zła i wtórujących mu przestępców. Szczególną sympatią darzy jednak oddziały antyterrorystyczne, których poznanie stanowi dla niego życiowy cel. Marzy o spotkaniu jednego z takich oddziałów, by móc przyjrzeć się ich wyposażeniu oraz porozmawiać z nimi o wykonywanej pracy.

Apelujemy Państwa o wsparcie sprawy Dominika. Każda wpłata jest ogromnym wsparciem – daje wiarę w pozytywne zakończenie leczenia. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania chłopcu 1% podatku. W imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 09.09.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Dominik Bystroń”

WPŁATY Z ZAGRANICY:
IBAN: PL18 1050 0099 6781 1000 1000 0555