Dominik Kowalski z Rydułtów

Dominik Kowalski ma 8 lat i razem z rodziną mieszka w Rydułtowach. W październiku 2018 roku trafił do szpitala z silnymi bólami głowy i poszerzonymi źrenicami. Wykonana tomografia wykazała guza. Chłopiec został przeniesiony do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach i na neurochirurgii przeszedł operację odbarczenia płynu mózgowo-rdzeniowego. Następnie na oddziale onkologii rozpoczął chemioterapię. Pod koniec stycznia 2019r. Dominik przeszedł operację usunięcia guza, następnie radioterapię. Niestety 3 miesiące później badania wykazały kolejne guzy. Niezbędna była natychmiastowa operacja. Aktualnie Dominik znów przyjmuje chemioterapię.

Dominik ma dwóch braci i siostrę. Razem z tatą i wujkiem bardzo lubi spędzać czas nad wodą łowiąc ryby. Godziny spędza na tworzeniu budowli z klocków lego, uwielbia gry planszowe i jazdę na rowerze.

W imieniu rodziny Dominika zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopczyka oraz do przekazania 1% podatku na rzecz jego leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwia proces leczenia Dominika, ale także stanowi olbrzymią pomoc dla jego rodziny. Za każde okazane wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 16.05.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Dominik KOWALSKI”