Dominika Blukacz z Bukowa

Wiek: 2
Region: Śląsk
Miasto: Buków

Dominika Blukacz jest maleńką mieszkanką Bukowa. U dziewczynki pod koniec marca 2020 roku zdiagnozowano guza Wilmsa lewej nerki. Aktualnie Dominiczka jest pacjentką Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej zabrzańskiego szpitala.

Dominika wychowuje się w licznej rodzinie – ma dwóch braci i dwie siostry. Bardzo za nimi tęskni w czasie pobytu w szpitalu. Jest uroczą, uśmiechniętą dziewczynką, bardzo ciekawą świata.

Nowa sytuacja w jakiej znalazła się rodzina nie jest łatwa. Ciągłe dojazdy do szpitala i inne wydatki jakie wynikają z procesu leczenia niejednokrotnie przewyższają możliwości finansowe rodziców. To dopiero początek walki z chorobą. Pomóc w tej sytuacji mogą Państwo dzieląc się swoim 1% podatku, a także wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Dominiki podany poniżej. Apelujemy do wszystkich Państwa o wsparcie w tych trudnych chwilach dziewczynki. Za wszelka pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 18.06.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Dominika BLUKACZ”

wesprzyj
F udostępnij