Dominika Gaździak z Bestwinki

Dominika Gaździak to niezwykle ambitna i sumienna 12-latka pochodząca z miejscowości Bestwinka. Jeszcze do niedawna wiodła normalne życie, wypełnione wszelkimi aktywnościami. Wszystko uległo drastycznej zmianie gdy dziewczynka zaczęła coraz częściej odczuwać zmęczenie i spadki energii. Kiedy w wyniku utrzymującej się przez ponad tydzień gorączki trafiła do szpitala w Bielsku – Białej, najbliżsi nie spodziewali się takiego obrotu wydarzeń. Po niespełna trzech godzinach zdecydowano o natychmiastowym przewiezieniu jej na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu. Badania wykazały przyczynę złego stanu Dominiki – ostra białaczka szpikowa (grupa wysokiego ryzyka). Obecnie dziewczynka jest na etapie chemioterapii, a przed nią jeszcze długoterminowe leczenie, zakładające m.in. przeszczep szpiku kostnego.

Muzyka oraz sport odgrywają dużą rolę w życiu Dominiki. Oprócz czasu poświęconego na naukę gry na klarnecie i keyboardzie, dziewczynka świetnie bawi się podczas jazdy na nartach czy pływając. Dominika jest pilną uczennicą, która z pełnym zaangażowaniem bierze udział w życiu szkoły występując w szkolnych przedstawieniach. Jej największym marzeniem jest podróżowanie, a na początku listy miejsc do zwiedzenia znajduje się Stambuł, Paryż i Oslo.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Dominiki i jej rodziny, która obecnie znalazła się w trudnej i wyjątkowej sytuacji. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz do przekazania jej 1% podatku. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 15.02.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Dominika Gaździak”