Filip Baś z Kupiatycz

Filip Baś to pełen niespożytej energii 3-latek pochodzący z małej wsi Kupiatycze w województwie podkarpackim. Do tej pory Filip większość czasu spędzał na zabawie i poznawaniu świata, jednak wszystko zmieniło się pod koniec 2015 roku. W tym czasie wystąpiły pierwsze objawy w postaci powiększonych węzłów chłonnych szyi. Przeprowadzona biopsja wykazała przyczynę złego stanu zdrowia Filipa – chłoniak anaplastyczny wielkokomórkowy (ALCL). Chłopiec rozpoczął specjalistyczne leczenie na Oddziale Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie, gdzie poddawany jest między innymi chemioterapii.

Chłopczyk uwielbia czas spędzony na basenie, gdzie może wyczyniać przeróżne akrobacje. Równie dobrze odnajduje się podczas wykonywania wszelkich prac plastycznych, z których najbardziej lubi malować farbami oraz tworzyć ciekawe formy z plasteliny. Mocno trzymamy kciuki, aby Filip jak najszybciej powrócił do zdrowia i mógł bez granic cieszyć się dzieciństwem.

Apelujemy do Państwa o wsparcie Filipa i jego rodziny poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta oraz przekazanie 1% podatku na rzecz Filipa. Wszystkie przekazane środki stanowią wsparcie procesu leczenia Filipa. Za okazaną pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 22.03.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Filip Baś”