Filip GÓRNACKI

Region: woj. dolnośląskie
Miasto: Jemielno

Filip Górnacki w listopadzie 2019 roku trafił na Oddział Neurologii wrocławskiego szpitala w związku z napadami padaczki. W trakcie badań wykryto guz mózgu. Już na początku stycznia w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach została przeprowadzona operacja usunięcia guza prawego płata skroniowego. Po operacji ataki padaczki ustąpiły do kwietnia , później znów się pojawiły, a ich częstotliwość rosła. Po stwierdzonej progresji objętościowej masy resztkowej guza zakwalifikowano chłopca do reoperacji w listopadzie 2020 roku. Aktualnie chłopiec przebywa na oddziale onkologicznym, gdzie zostało wdrożone dalsze leczenie.

Filipek ma szereg chorób współistniejących – między innymi niedoczynność tarczycy, padaczkę objawową i autyzm. Jednak pomimo to zachował w sobie dziecięcą radość, jest pogodnym, zawsze uśmiechniętym chłopcem. Ma serce wojownika – nigdy się nie poddaje. Jest bardzo rodzinnym chłopcem – ma starszego brata i siostrę, marzy o podróżowaniu kamperem z całą rodziną. Bardzo lubi uczyć się języka angielskiego i zajęcia informatyczne

Apelujemy do Państwa o wsparcie Filipa w powrocie do zdrowia i sprawności. Zachęcamy do wpłaty dobrowolnej darowizny na indywidualny numer subkonta chłopca oraz podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 28.01.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL84 1050 0099 6781 1000 1000 1016

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Filip Górnacki”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna