Filip Kochański z Tczewa

Filip Kochański z Tczewa pomimo swojego młodego wieku i wielu ciężkich chwil jakie doświadczył jest bardzo pogodnym i stale uśmiechniętym dzieckiem. Ten dwuletni chłopczyk od grudnia 2014 roku leczony jest z powodu rozpoznania guza nadnercza prawego-Neuroblastoma. Obecność guza została wykryta przypadkowo podczas USG jamy brzusznej, kiedy to Filipek zachorował na zapalenie płuc i trafił do szpitala. W kilkanaście dni po tym badaniu chłopiec został skierowany na oddział chemioterapii szpitala w Gdańsku, gdzie kontynuowano dalsze, bardziej szczegółowe i specjalistyczne badania.

Podczas pobytu na oddziale przeprowadzono operację usunięcia guza, a następnie włączono do leczenia chemioterapię. Ze względu na znaczne osłabienie organizmu, Filipek źle znosi wszelkie infekcje, które kończą się u niego kolejnymi wizytami w szpitalu. Miejmy nadzieję, że zaplanowane leczenie przyniesie oczekiwane rezultaty, a chłopiec będzie mógł cieszyć się pełnią życia.

Muzyka jest największą pasją Filipa-słucha jej na okrągło, tańcząc przy tym i dokazując. Podczas wielu zabaw towarzyszy mu starsza siostra Martyna, za którą chłopczyk bardzo tęskni, a niestety przez pobyty w szpitalu ich kontakt bywa ograniczony. Jak sami rodzice przyznają, Filip ma w sobie niesamowitą wolę walki i chęć wyzdrowienia.

Ze względu na chorobę chłopczyka, rodzina musiała znacząco przeorganizować dotychczasowy tryb życia. Tata Filipka zmuszony był podjąć pracę za granicą, by w tej niecodziennej sytuacji utrzymać całą rodzinę i zapewnić wszystko to co potrzebne jest na obecnym etapie leczenia chłopczyka. Jak sam przyznaje, bardzo chciałby uczestniczyć w procesie leczenia Filipka oraz wspierać całą rodzinę w tym trudnym momencie, jednak ze względu na pracę jest to bardzo trudne do pogodzenia. Zachęcamy Państwa do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta Filipka oraz do przekazania 1% podatku na rzecz jego leczenia. Za wszelką pomoc serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 24.04.2015

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Filip Kochański”