Filip Mroszczyk z Racławic na Podkarpaciu.

Filip Mroszczyk to uroczy 5-latek, który pochodzi z Racławic na Podkarpaciu.

Chłopiec od początku 2018 roku był leczony z powodu anemii. Po trzech miesiącach przyjmowania leków Filip miał kontrolne badania – niestety wyniki nie poprawiły się
a nawet uległy pogorszeniu. Filip z podejrzeniem ostrej białaczki limfoblastycznej trafił do Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie. Przypuszczenia lekarzy potwierdziły się a Filipek w maju 2018 rozpoczął intensywną chemioterapię.

Filipek to bardzo aktywny chłopiec, lubi jeździć na rowerze, biegać i bawić się ze swoimi rówieśnikami. Jego największą pasją są pociągi i wszystko co z nimi związane. Kto wie, może w przyszłości zostanie maszynistą albo konduktorem. Filip jak przystało na 5-latka ma głowę pełną dziecięcych marzeń. Bardzo chciałby mieć tablet z różnymi grami.

Zachęcamy do wsparcia Filipka i jego rodziny w tym szczególnie trudnym okresie. Zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca. Każda wpłata nie tylko ułatwi proces leczenia Filipka, ale także przyśpieszy jego powrót do domu, aby razem ze swoją starszą siostrą mógł się bawić
i poznawać otaczający go świat. Za każde okazane wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 31.01.2019

cel szczegółowy: „Filip MROSZCZYK”