Franciszek Irzyk ze Skidzinia

Franciszek Irzyk to 6-letni mądry chłopiec o wielkim sercu pochodzący ze Skidzinia w woj. małopolskim.  Problemy ze zdrowiem Franka zaczęły się od wizyty u okulisty, gdzie był badany pod kątem wady wzroku. Po konsultacji okulistycznej trafił do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. Lekarze zdiagnozowali u Franciszka guza pnia mózgu. Obecnie chłopiec jest poddawany leczeniu za pomocą chemioterapii. Rodzice zatroskani stanem zdrowia swojego syna szukają również pomocy w zagranicznych ośrodkach medycznych.

Franciszek jest wielbicielem piłki nożnej. Swoją pasję rozwija w klubie LKS Jawiszowice. Jest fanem Cristiano Ronaldo i Roberta Lewandowskiego, a jego ulubione kluby to Real Madryt i Juventus Turyn. Jak każdy młody fan piłki marzy by kiedyś odbyć trening z jednym ze swoich idoli. Interesuje się również zwierzętami, a w szczególności rekinami, dlatego chciałby zobaczyć na własne oczy ząb Megalodona. Towarzyszką Frania w każdej zabawie jest jego starsza siostra Julia.

Sytuacja, w której znalazła się rodzina jest trudna. Dojazdy do szpitala i koszty towarzyszące leczeniu są dużym obciążeniem finansowym dla rodziny, a szukanie pomocy i zbieranie potrzebnej wiedzy na temat leczenia to ogromne wyzwanie. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta Franka jak i do podzielenia się swoim 1% w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 17.08.2018

cel szczegółowy: „Franciszek IRZYK”