Franciszek Kwiecień z Bielska Białej

Franciszek Kwiecień jest rocznym chłopczykiem pochodzącym z Bielska Białej. Już od pierwszego miesiąca życia był pod kontrolą lekarską i obserwacją w kierunku wrodzonej niewydolności szpiku kostnego. Franio wielokrotnie miał przetaczaną krew. Chłopczyk jest częstym gościem na Oddziale Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka im. św. Jana Pawła II w Katowicach. Dodatkowo, z uwagi na napady bezdechu musi być konsultowany neurologicznie. Dla całej rodziny choroba Frania jest bardzo ciężkim przeżyciem, ponieważ już raz musieli się zmierzyć z równie ciężką sytuacją – u siostrzyczki Frania – Oliwki zdiagnozowano guza mózgu.

Franciszek jest wesołym i zawsze uśmiechniętym brzdącem. Jak przystało na prawdziwego mężczyznę, jest prawdziwym fanem motoryzacji – z ogromną pasją oddaje się zabawom autkami na dywanie. Z zaciekawieniem słucha i ogląda bajki.

Koszty towarzyszące leczeniu są dużym obciążeniem dla rodziny. Dlatego apelujemy do Państwa o wsparcie dla Frania. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca oraz do przekazania 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za wszelką pomoc, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 21.03.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Franciszek KWIECIEŃ”