Gabriel Haba z Bierunia

Gabriel Haba to wesoły piętnastolatek z Bierunia. Wszystko zaczęło się od wizyty u lekarza, w lipcu 2016 roku. Gabriel trafił tam z sińcami na nogach, bólem pleców oraz naroślami na mostku. Został skierowany na badania do szpitala w Tychach, a następnie na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu. Rozpoznano u niego ostrą białaczkę szpikową typu M3. Chłopiec miewał problemy z oddychaniem, trafił na oddział intensywnej terapii. Przeszedł leczenie  z wykorzystaniem tritlenku arsenu. Obecnie leczony jest w poradni hematologiczno- onkologicznej.

Gabriel, zawsze pełen pomysłów i dobrego humoru, dzieli wiele chwil ze swoim starszym bratem, który z niecierpliwością oczekuje na jego powrót do domu. Uwielbia jeździć na rowerze oraz jak każdy młody chłopak w dobie rewolucji technologicznej, nie wyobraża sobie życia bez swojego wiernego przyjaciela – komputera.

Najtrudniejsze dla rodziny są dojazdy do poradni specjalistycznych, które obciążają domowy budżet. Dlatego apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia Gabriela. Pomóżmy chłopcu odnieść w tej walce zwycięstwo. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1% ze swojego podatku. W imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 27.07.2018

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2

cel szczegółowy: „Gabriel HABA”