Gracjan Porzuczek z Nieradowic

Gracjan Porzuczek to pochodzący z miejscowości Nieradowice trzynastolatek, u którego w grudniu 2016 roku wykryto chorobę nowotworową. Kiedy z powodu omdlenia zaniepokojony tata wezwał pogotowie chłopiec został zabrana do szpitala w Nysie, gdzie badanie tomografem komputerowym pokazało guz  móżdżku, nikt nie spodziewał się takiego obrotu wydarzeń.

Gracjan został przekazany do oddziału Neurochirurgii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie przeprowadzone badania wykazały obecność guza lewej półkuli móżdżku (rdzeniak płodowy). Jeszcze w tym samym miesiącu został wykonany zabieg usunięcia guza, po czym skierowano go na oddział Onkologii, Chemioterapii i Hematologii w celu kontynuacji leczenia.

Wielką pasją Gracjana jest sport, w wolnym czasie lubi jeździć na  rowerze, a czasami zamienia go na rolki. Ulubioną dyscypliną jest piłka nożna. Przed chorobą często spotykał się z kolegami na wspólnej grze w piłkę , lecz obecnie ze względu na stan zdrowia nie może pozwolić sobie na taki wysiłek.  Na co dzień jest spokojnym i wrażliwy chłopcem, dlatego lubi się zaszyć w domu ze swoim komputerem i oddać  się pasji  gier komputerowych , których jest wielkim fanem.

Sytuacja w jakiej znalazł się Gracjan i jego rodzina jest trudna i wyjątkowa. Przed nim jeszcze długi proces leczenia i rehabilitacji, stąd zachęcamy Państwa do wsparcia finansowego poprzez dokonanie wpłat na indywidualny numer subkonta Gracjana. W imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 06.03.2017

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Gracjan PORZUCZEK