Hubert Posłuszny z miejscowości Cmolas

Hubert Posłuszny to pogodny trzylatek pochodzący z miejscowości Cmolas (województwo podkarpackie), który z ogromnym zaciekawieniem poznaje otaczający go świat. Do niedawna podobnie jak swoi rówieśnicy większość czasu spędzał na zabawie i nic nie wskazywało na to, że coś mogłoby się zmienić.

Kiedy z początkiem kwietnia pojawiły się bóle brzucha, wybroczyny i doszło do powiększenia węzłów chłonnych Hubercik natychmiast został skierowany do szpitala. Przeprowadzone badania dały diagnozę w postaci ostrej białaczki limfoblastycznej wysokiego ryzyka, co było ogromnym szokiem dla rodziny. Chłopczyk rozpoczął długie leczenie, zakładające między innymi chemioterapię.

Pomimo swojego młodego wieku Hubercik ma bardzo sprecyzowane zainteresowania. Od układania puzzli, poprzez wyklejanie obrazków różnymi technikami, aż po świat liczb-tak najchętniej spędza wolny czas. Największym wsparciem podczas choroby są dla niego starszy brat Seweryn oraz siostra Kornelia. Długie pobyty w szpitalu negatywnie wpływają na stan chłopczyka, który bardzo tęskni za rodzeństwem. Przed chorobą niemal wszystko robili razem, a Hubercik z ogromnym podziwem wpatrzony był w starszego brata.

Jak sama rodzina podkreśla największym problemem jest rozłąka i świadomość, że przed nimi jeszcze długa droga by Hubercik mógł wrócić do stanu sprzed choroby. Wspólnie możemy wesprzeć chłopczyka w tym wyjątkowym i trudnym czasie. Zachęcamy Państwa do dokonywania wpłat na numer subkonta, na którym gromadzone są środki na jego indywidualne wsparcie.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 08.07.2015

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Hubert Posłuszny”