Igor Połętek z Sosnowca

Igor Połętek ma 7 lat i mieszka w Sosnowcu. Jest  chłopcem pełnym energii, który z chęcią poznaje świat. Robi to między innymi przez podróże, które dają mu wiele radości.  Jego pasje to gry komputerowe i jazda na hulajnodze oraz rower na którym uczy się jeździć.

Pod koniec 2013 roku Igorek z silnymi bólami brzucha trafił na oddział chirurgii dziecięcej. Przeprowadzone badania dały zatrważający wynik; Nerczak (Nephroblastoma), czyli złośliwy nowotwór nerki wieku dziecięcego. Wykryto  ogromnego guza oraz mnogie przerzuty nowotworowe w płucach. Przed nim jeszcze długa droga leczenia i rehabilitacji. Igor chodzi do poradni pulmonologicznej, kardiologicznej, gastrologicznej i poradni wad postawy. To wszystko zabiera mu dużo czasu, w którym mógłby realizować swoje pasje jak również mocno obciąża domowy budżet.

Zwracamy się do Państwa z prośba o wsparcie Igora i jego rodziny. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta chłopca oraz do podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*apel powstał w oparciu o informacje z dnia 08.06.2018

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Igor POŁĘTEK”