Iwona Rakoczy z Zabrza

Iwona Rakoczy jest niespełna 11-letnią mieszkanką Zabrza. Pierwsze objawy choroby pojawiły się na początku marca 2019r. – dziewczynka miała trudności z oddychaniem, przy głębokich oddechach ból wyraźnie się nasilał. W przeprowadzonych badaniach uwidoczniono guz, finalnie Iwonka przeszła operację usunięcia części guza wraz z płatem dolnym płuca.  Po otrzymaniu wyników badań histopatologicznych dziewczynkę przyjęto na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej zabrzańskiego szpitala, gdzie aktualnie jest w trakcie leczenia chemioterapią.

Iwona interesuje się gimnastyką, nie dziwi zatem, że jej ulubionym szkolnym przedmiotem jest w-f. Jej pasją jest malowanie. Największym marzeniem jest wycieczka do parku rozrywki, jak każda nastolatka chciałaby mieć także laptopa i playstation. Dziewczynka ma trójkę starszego rodzeństwa – dwie siostry i brata.

Apelujemy  do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki poprzez dokonanie darowizny na jej indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu Iwony i jej najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 27.06.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Iwona RAKOCZY”